2005年10月09日

Dave日記 Vol.5

Uotami - 03.jpgUotami - 02.jpgUotami - 01.jpgIzakaya - Uotami

My home away from home. Oh sweet land of cheap beer and
snack food.A magical place where menus are large and have
many pictures, where waiters and waitresses are available
at the push of a magic button (in most restaurants), and
the final bill is nothing to fear. Of course, I
’m talking about Izakaya’s.

During my stay in Japan, I’ve confirmed the rumours that
all foreigners fear. Japan is expensive. It is very
expensive. I
’m surprised that the word expensive isn’t some
derivative of a Japanese word. That said, I invariably
find the high prices associated with high quality goods
and services (ie. You get what you pay for).

Naturally, over the course of time I’ve learned where I
can go for a cheap drinking night. Conversely, my
knowledge of quality (though financially taxing)
establishments is enough to impress most locals.

Izakaya’s (which is the Japanese word for “pub” or
“bar
”) are wonderful places. They are usually cheap, open
late, and have a wide variety of snack foods. The menus
have many pictures so even if you don
’t speak or read Japanese, it’s easy enough to order
something (and avoid other things).

Recently I went to an Izakaya not far from the station. It
’s interesting how many Japanese restaurants and bars are
so well hidden yet manage to get all these customers. This
as well was hidden on the second floor of a building. It
was called Uotami.

The food was pretty good. Since I’ve come to Japan, I’ve
developed a taste for raw salmon, and they had this really
nice Salmon & Avacado roll. It was very refreshing. I was
a little disappointed with the gyoza. They were the
smallest gyoza that I have ever seen. Anyway, there seems
to be no shortage of these places (thankfully) so I
’ll be sure to write more on my Izakaya experiences.

がいこくじんがにほんはすごいたっかい。でもたっかいのとこ
ろでよくとてもおいしのしょくがありうます。にほんにきたか
らいっぱいやすいところおみつけった。そしていっぱいおいし
とたっかいところおみつけった。

さいきんいざかやによくいく。おそくまであいてますといっぱ
いスナクがあります。そしていちばんだいじなことはやすいで
す。

せんしゅう魚民にいきました。ふつないざかやでした。なにか
おいしものありました。にほんにきたからさーもんがほんとう
にすきになってきた。さーもんとアボカドまきがとてもおいし
いでした。でもぎょざはちかかった。

いざかやによくいくからまたそのことについってかきます。




posted by レジス・ドラビゾン at 22:39| Comment(6) | TrackBack(0) | Staff | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする
この記事へのコメント
Dave、にほんごでかいてくれて、ありがとう。えいごがよくわからないから・・たすかるよ!
きちんとしたにほんしょくは、たかいよね。
サーモン(さーもん)すきなのね?これからのきせつ、「はらこめし」といって、サーモンとそのたまご(いくら)が、ごはんのうえにのった、どんもの、おいしいよ。
これからもDave日記、にほんごversion、たのしみにしてるよ。  がんばって!
Posted by ☆Cherry☆ at 2005年10月09日 23:42
はらこめしはおいしそう。まだたべったことがないけど。おいしレストランおすすめはなんですか? Cherryのコメントはいつもありがと。
Posted by Dave - To Cherry at 2005年10月11日 13:20
Dave さん、こんかいはいざかやなのですね。なんこつとかはすきですか?いざかやのおきまりのスナックでお気に入りを教えてください!
Posted by Junko Holland at 2005年10月12日 22:40
Junkoのコメントありがと。わたしはB-WAVEによくいきます。福島えきのにしぐちにあります。そこでビリアードとダーツもできます。そしておいしいスナックがあります。まいはおいしいなオニオンリングがありましたけどことしはないです。
Posted by Dave - to Junko at 2005年10月13日 17:08
Posted by ffvtpcxmrbf at 2009年09月16日 00:12
Posted by upmdwsbcltu at 2009年10月10日 22:31
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